Menu

Shell CO2 nevtralna maziva

Shell carbon neutral

Zanesite se na okolju prijaznejšo alternativo – Shell »Carbon Neutral« maziva

Shell vsako leto kupcem po vsem svetu dobavi približno pet milijard litrov gotovih maziv, zaradi česar je že 15 let zapored največji dobavitelj maziv na svetu. Shell ima v tej vlogi veliko odgovornost, da ponudi okoljsko trajnostne rešitve. Zato si je zadal za cilj, da najkasneje do leta 2050 postane popolnoma CO2 nevtralno energetsko podjetje. Nova maziva "Carbon Neutral" (CO2 nevtralna) so pomemben korak na tej poti.

Haberkorn je edini pooblaščeni distributer maziv Shell v Sloveniji. Kot podjetje, za katerega je trajnost ključna skrb, podpiramo pobudo partnerja Shell in nas veseli, da lahko strankam ponudimo okolju prijaznejše alternative izdelkov.


Izbor - Shell CO2 nevtralna maziva

Oznaka Shell »Carbon Neutral«

Potrošniki, podjetja in organizacije vedno bolj potrebujejo trajnostne rešitve za uresničitev svojih podnebnih ciljev. Da bi izpolnil to naraščajoče povpraševanje po trajnostnih mazivih na trgu, je Shell sprožil vrsto pobud, katerih namen je preprečiti, zmanjšati in uravnotežiti emisije ter pomagati potrošnikom najti rešitve, ki koristijo njihovim operativnim in trajnostnim ciljem.

Te pobude so združene z novo oznako „Carbon Neutral“. Izdelki, ki imajo to oznako, so bili med drugim podvrženi intenzivnemu trajnostnemu procesu podjetja Shell, neizogibne CO2 komponente pa med drugim uravnotežene s projekti pogozdovanja.

Shell Helix Carbon

Izogibanje, zmanjšanje in uravnoteženje emisij CO2e pri proizvodih Shell

Celoten življenjski cikel maziv Shell je bil natančno preučen z namenom, da bi se, glede na možnosti, izognili ali zmanjšali intenzivnost CO2e, ali nenazadnje uravnotežili preostale količine CO2e (CO2e pomeni ekvivalent CO2, nanaša se na CO2 / ogljikov dioksid, CH4 / metan in N2O / dušikov monoksid):

Izogibanje emisijam

Ogljični odtis za embalažo se je med letoma 2016 in 2020 zmanjšal za 4%, v celotnem portfelju plastenk pa bo leta 2021 uporabljeno vsaj 40% reciklirane smole. Nekatere večje plastične embalaže, na primer kantice, tudi vsebujejo vedno več reciklirane smole.

Zmanjšanje emisij

Shell si močno prizadeva izboljšati energetsko učinkovitost obratov. Od leta 2016 je Shell, v svojem operativnem delu poslovanja, zmanjšal intenzivnost CO2 za več kot 30%. V vseh objektih so bili nameščeni sistemi za nadzor energije in LED osvetlitev. Več kot 50% električne energije, ki se danes uporablja v proizvodnih obratih Shell Lubricants, prihaja iz obnovljivih virov energije. To število naj bi se na lokacijah Shell z izgradnjo dodatnih sončnih sistemov še povečalo. Skupaj ti paneli že proizvedejo več kot 7.500 MWh električne energije na leto in lahko pomagajo preprečiti emisije toplogrednih plinov letno za okoli 4.500 ton na osnovi CO2e.

Tudi v dobavni verigi se emisije CO2e zmanjšajo z vključitvijo flote Shell tovornjakov z utekočinjenim zemeljskim plinom in optimizacijo transportnih poti z intermodalnimi potmi, s čimer se izognemo okoli 4.000 ton CO2 na leto.

Uravnoteženje emisij

Uravnoteženje neizogibnih emisij iz celotnega življenjskega cikla maziv: pridobivanje surovin, proizvodnja, pakiranje, prevoz, distribucija, uporaba in recikliranje.

Uravnoteženje se izvaja z uporabo globalno raznolikih, zunanje preverjenih in visokokakovostnih naravnih emisijskih certifikatov. Maziva Shell podpirajo mednarodno priznane projekte za izravnavo emisij CO2, kot sta projekt Katingan Mentaya v Indoneziji ali Projekt pogozdovanja Qinghai na Kitajskem. CO2 vsako leto naravno odstranijo iz ozračja, hkrati pa izboljšujejo biotsko raznovrstnost, varujejo ogrožene vrste in podpirajo lokalne skupnosti.

Maziva Shell prispevajo k trajnosti v poslovanju

Vrhunska maziva, ki jih je Shell izbral za svoj program "Carbon Neutral", vam pomagajo doseči vaše trajnostne cilje:

  • Zmanjšanje trenja in obrabe
  • Podaljšanje življenjske dobe motorjev, strojev in drugih komponent
  • Povečanje prihrankov goriva, interval menjave olja in energetska učinkovitost
  • Zmanjšanje potrebnih virov, količine odpadkov in emisij
Program Shell »Carbon Neutral«

Vpliv programa Shell »Carbon Neutral«

Shell bo v Evropi s programom „Carbon Neutral“ izravnal emisije CO2e (ekvivalent CO2, nanaša se na CO2 / ogljikov dioksid, CH4 / metan in N2O / dušikov monoksid) z več kot 60 milijonov litrov visokokakovostnih maziv v Evropi. To je enakovredno s tem, kot da bi za eno leto s ceste odstranili okoli 130.000 avtomobilov. Pri tem se v celotnem življenjskem ciklu izdelka izravna 280.000 ton emisij CO2e.

Program na svetovni ravni vključuje nadomestitev več kot 200 milijonov naprednih sintetičnih maziv, kar ustreza na letni ravni 34.000 avtomobilov, s ciljem izravnati približno 700.000 ton CO2e na leto.

Shell Helix Ultra OW-30 ECT C2/C3

Izdelki, ki so ali bodo "Carbon Neutral"

Tipkovnica - kontaktirajte nas

Nasveti strokovnjakov

Naši strokovnjaki za maziva vam bodo z veseljem svetovali osebno in digitalno. Preprosto nas kontaktirajte.


Dopolnilne storitve

Ste prvič pri nas?
Prosimo prijavite se ali pa se registrirajte. Tako nas boste lažje kontaktirali.
Kontakt

Kontaktirajte nas
Prijavite se in kontaktirajte vašega svetovalca. Z veseljem pa pomagamo tudi neregistriranim kupcem.

Kontakt
Izberite prodajni programNazaj Zapri
Blagovne znamke