Stezni obroči iz nerjavečega jekla

Edelstahl-Spannsätze von Haberkorn

Pravilna izbira materiala

Pri gred-pesto povezavah je bistvenega pomena pravilna izbira materiala. Na področju nerjavečih konstrukcij nudi prav nerjaveče jeklo različne možnosti.
Iz tega razloga smo v naš sortiment dodali elemente iz nerjavečega jekla, da vam lahko nudimo vse prednosti teh sestavnih delov.


Izbor

Stezni obroči iz nerjavečega jekla

Naloge steznega obroča

Stezni obroč jeelement, ki deluje s trenjem.
S steznim obročem je na gred zelo preprosto montirati ali demontirati različne sestavne dele kot so verižniki, pesto sklopke ali pa jermenice. Prenašajo se lahko večji momenti kot pri povezavah z mozniki, poleg tega pa prečni presek gredi ne potrebuje utorov, kot pri moznikih.

Zakaj ravno nerjaveče jeklo?

Zakaj ravno nerjaveče jeklo?

Govorimo o specialnem jeklu, ki je visoko legirano in nerjaveče, ter vsebuje več kot 12% kroma. Ta material se pogosto uporablja v industriji, saj se dandanes enostavno predela in prepriča s svojo odpornostjo proti kemično napadajočimi snovmi.

Nov prodajni program steznih obročev iz nerjavečega jekla

Nov prodajni program steznih obročev iz nerjavečega jekla pri podjetju Haberkorn

Tukaj gre za gred-pesto povezave brez zračnosti v izvedbi, ki so zaščitene pred korozijo.

Pri kontaktu s kisikom se tvori na površini pasivni sloj, ki zagotavlja, da stezni obroč ne prične rjaveti. Stezni obroči pridejo torej v poštev povsod tam, kjer so visoki kriteriji po čistoči in povišana nevarnost za korozijo – primer je živilska industrija.

Pomembno je, da je upoštevana pravilna konstrukcija. Ohišje in gred se morata namestiti tako, da se upoštevajo naša priporočila v zvezi s tolerancami in kakovostjo površine.

Prednosti steznih obročev

Prednosti

  • Enostavna montaža in demontaža,
  • Montažna prednost pri ponastavitvi,
  • Možnost prenosa visokih momentov zaradi trenja,
  • Brez utorov na gredi.
Samocentrirni stezni obroči

Samocentrirni stezni obroči

Izkoristite prednost samocentrirnih steznih obročev. Centrirajo sebe in strojne elemente čisto samostojno, s točnostjo stotine milimetrov in zagotavljajo dober tek, ter zagotavljajo zelo majhno neuravnoteženost v delovanju.