Piškotki

Opozarjamo vas, da ta spletna stran uporablja piškotke v obliki majhnih datotek, ki nam omogočajo, da na vašem osebnem računalniku lahko shranjujemo specifične informacije.
Uporabljajo se tako imenovani »začasni piškotki« (angl. session cookies) za upravljanje poteka in za prenos vnesenih ali zbranih podatkov pri prehodu med spletnimi strani. Poleg tega uporabljamo tudi »stalne piškotke« (angl. permanent cookies) za shranjevanje podatkov o obiskovalcih, ki večkrat dostopajo do naše platforme. S tem vam želimo ponuditi čim boljšo storitev in vam predstaviti vsebine, ki so za vas posebej pomembne. Ti stalni piškotki vsebujejo identifikacijsko številko. Našo spletno ponudbo pa lahko koristite tudi brez piškotkov. Prav tako lahko piškotke kadar koli izbrišete iz svojega računalnika, vendar morate po tem pričakovati omejen obseg funkcij. Konkretno se na vaši napravi shranjujejo piškotki družbe Google, ki se uporabljajo za analizo podatkov o premikih, v okviru katerih se shranjujejo, posredujejo in obdelujejo zlasti dostopi do spletnih strani, IP-naslov itd. Piškotki se shranjujejo dve leti, da se omogoči povzemanje zgodovine. Po preteku tega obdobja je treba ponovno pridobiti vaše soglasje.

Google Analytics
Ta spletna stran uporablja Google Analytics – storitev za spletno analizo, ki jo omogoča družba Google Inc. (Google). Google Analytics uporablja tako imenovane piškotke, tj. besedilne datoteke, ki se shranjujejo na vašem računalniku in na podlagi katerih se lahko izvede analiza vaše uporabe spletnega mesta. Informacije o vaši uporabi tega spletnega mesta, ki se pridobijo prek piškotka (vključno z vašim IP-naslovom), se pošljejo Googlovemu strežniku v ZDA, kjer se shranijo. Družba Google bo te informacije uporabila za analizo vaše uporabe spletnega mesta, za izdelavo poročil o dejavnostih na spletni strani za upravljavca spletnega mesta in za izvajanje drugih storitev, ki so povezane z uporabo spletnega mesta in interneta. Družba Google lahko te informacije po potrebi razkrije tretjim osebam, če je to zakonsko predpisano ali če tretje osebe te podatke obdelujejo po naročilu družbe Google. Družba Google vašega IP-naslova nikakor ne bo povezovala z ostalimi podatki, s katerimi razpolaga. Namestitev piškotkov lahko z ustrezno nastavitvijo v programski opremi vašega spletnega brskalnika tudi onemogočite, čeprav vas v tem primeru opozarjamo, da ne boste mogli v polnem obsegu koristiti vseh funkcij tega spletnega mesta. Z uporabo tega spletnega mesta izjavljate, da soglašate z obdelavo podatkov, ki jih o vas pridobiva družba Google na opisani način in v navedeni namen.

Več informacij o varstvu podatkov je na voljo na povezavi www.haberkorn.si/varstvo-podatkov