Menu
Storitve

Individualna obdelava in optimizacija nabave

Dve osebi imata posvet

Najboljša rešitev oskrbe je vedno tista, ki se popolnoma integrira v podjetje in s tem olajša postopke. Haberkorn nudi koncept nabave, ki je prilagojen vašim potrebam. Večletne izkušnje nam pomagajo pri lažjem reševanju vaših težav. To pa še ni vse, po namestitvi bo Haberkorn rešitev vedno znova optimiziral in prilagajal stranki ter njenim zahtevam.

Vaša prednost na prvi pogled
  • zmanjšanje korakov procesa

  • krajši čas poti in posledično prihranek na času in denarju

  • optimiziranje zaloge za manjše stroške

  • sigurnost oskrbe

Tako gre naprej
  1. Analiza dejanskega stanja
    Za optimalno in vam prilagojeno rešitev je pomembno, da poznamo vašo dejansko situacijo in razumemo vaše zahteve. Te informacije pridobimo tako, da opravimo ustrezne analize. Več o posameznih analizah izveste spodaj.

  2. Analiza želenega stanja
    Skupaj ustvarimo sliko želenega stanja.

  3. Izdelava prilagojenega koncepta
    Za vas oblikujemo rešitev, ki je prilagojena vašim željam in vodi do želenega stanja.

  4. Izvedba
    Začnemo z izvedbo koncepta. Sem sodi namestitev predalov, označevanje in etiketiranje, preizkusi ter uporabljanje sistema.

  5. Usposabljanje in svetovanje
    Vaše zaposlene bomo glede sistema in postopkov ustrezno usposobili. Po uspešni optimizaciji vaših nabavnih procesov pa še naše delo vedno ni končano. Naši strokovnjaki bodo nadzorovali vaše stanje in iskali možnosti za dodatno izboljšanje.

V 5 korakih do dejanskega stanja

Za prilagoditev postopkov na zahteve stranke je treba upoštevati 5 korakov:

  • Analiza cen izdelkov: Analiza ABC je klasično orodje, da svoj konkretni sortiment razvrstite po svoji vrednosti. Posebej na poti k optimalni rešitvi oskrbe je na eni strani treba upoštevati procese, na drugi strani pa tudi vrednost izdelkov, da se lahko razvije čim bolj učinkovita in varčevalna rešitev. Nadomestni deli višje vrednosti se v smislu zaloge in uporabe izdelke obravnavajo drugače kot izdelki, ki se uporabljajo redno.

  • Analiza koeficienta obračanja: Analiza koeficienta obračanja (XYZ-analiza) je prvi in najpomembnejši korak, da zmanjšate zaloge skladišča in s tem vezan kapital. Izdelek, ki je redno v uporabi zahteva drugačne rešitve kot izdelek, ki se ne uporablja tako pogosto.

  • Analiza vrste naročanja: Kako pri vas poteka naročanje in ponovno naročanje izdelkov? Ali je tako hitro in enostavno da ustreza majhnim cenam posameznega blaga? Haberkorn vam nudi vrsto rešitev, ki bodo izboljšali vašo učinkovitost.

  • Analiza preglednosti: Večja poraba nastane predvsem tam, kjer obstaja premalo preglednosti. Dostop do potrošnega blaga in izdelkov z osebno kartico oz. čipom po navadi zniža porabo in zmanjša stroške.

  • Analiza časa poti: Čas je denar zato je analiza časa poti ključna. Pri analizi časa poti se velikokrat pojavi vprašanje, kje je centralno skladišče zares smiselno in kjer so boljša rešitev mesta oskrbe. Z veseljem bomo za vas to raziskali.

Oseba stoji pred skladiščem in skenira
Ustrezni sistem poskrbi za zmanjšanje števila korakov procesa.
Nikoli preveč in nikoli premalo

Haberkornov aktivni menedžment omogoča lažji nadzor in prepoznavanje delov, ki jih potrebujete. Na zahtevo prilagodimo količine in optimiziramo razpoložljivost delov. Ponujamo vam optimalno sigurnost oskrbe.

Imate še kakšno vprašanje?

Vse informacije na temo prilagojenih konceptov nabave najdete tudi v naši brošuri. Za morebitna vprašanja so vam na voljo naše strokovnjakinje in strokovnjaki. Kontaktirajte nas!

Citat

Vašo nabavo bomo optimizirali s koncepti in rešitvami, ki so prilagojeni vašim zahtevam.“ – Matjaž Stupnikar, E-poslovanje

Registrirajte se in vprašajte strokovnjake

Tudi v digitalnem svetu ohranjamo osebne stike in vam ponujamo najboljše možne storitve. Prijavite se in na voljo vam bodo vsi naši strokovnjaki.
Z veseljem pomagamo tudi neregistriranim uporabnikom.
Pošljite sporočiloSkrij obrazec

Pošljite sporočilo

Prekliči
Ste prvič pri nas?
Prosimo prijavite se ali pa se registrirajte. Tako nas boste lažje kontaktirali.
Kontakt

Kontaktirajte nas
Prijavite se in kontaktirajte vašega svetovalca. Z veseljem pa pomagamo tudi neregistriranim kupcem.

Kontakt

Več možnosti za kontakt

Pošljite sporočilo Naša prodajna ekipa
Izberite prodajni programNazaj Zapri
Blagovne znamke