Visokozmogljivi zobati jermeni BRECOmove® in BRECOFLEXmove®

Der BRECOmove® auf weißem Hintergrund

Jermeni, ki ne popustijo

Družina "move" je bila razvita posebej za visokozmogljive pogone in pogone z visoko natančnostjo in dinamiko pozicioniranja ter visokimi zahtevami glede togosti.


BRECOmove® in BRECOFLEXmove® – Izbor

BRECOmove® na beli podlagi

Zato je BRECOmove® tako močan

Odločilno merilo uspešnosti zobatega jermena je njegova natezna trdnost. Da bi jo izboljšal, je BRECO razvil nov napenjalni element iz jeklene vrvice za večjo togost jermena (ta se je v primerjavi s predhodnim modelom povečal za približno 70%) in natezno trdnost. To omogoča večje dovoljene natezne sile, večjo gostoto moči in s tem večji prenos moči. Zaradi večjih sil in obremenitve zobnega boka ter zobne baze se je dvignil. Metoda končnih elementov je bila zato uporabljena za optimizacijo geometrije zobnega boka, kar zmanjšuje obrabo. Poleg tega se na zobni strani nanese laminatni premaz, ki je optimiziran zaradi trenja, kar še dodatno zmanjša obrabo zobatega jermena. Oba ukrepa zmanjšujeta obremenitve in trenje med zobati jermen in zobato jermenico za kar 25%.

BRECOFLEXmove® na beli podlagi

BRECOflex - metrska dolžina

BRECOmove® se prodaja kot metrska dolžina, pričemer se lahko vmesna dolžina proizvede s postopkom neprekinjene ekstruzije. BRECOmove® je na voljo v širinah 25, 32, 50, 75 in 100 mm z delitvijo 10 ali 15 (AT10 ali AT15).

BRECOFLEXmove® je  visokozmoglji jermen, ki se proizvaja v določenih dolžinah. Zaradi tega ima jermen še večjo zmogljivost in življenjsko dobo, saj se izogibamo varjenju ali priključnim mestom.

BRECOmove® v e-trgovini BRECOFLEXmove® v e-trgovini