Menu
Storitve

Ko iz starega nastane novo – obdelava kotalnih ležajev pri Haberkornu

Moški dela na napravi

Da vaša proizvodnja ostaja ekonomična, morajo biti kotalni ležaji v dobrem stanju. Mnogi ne vedo, da se s strokovno in visokokakovostno obdelavo ležajev lahko izognemo nakupu novega ležaja. Tukaj odigramo pomembno vlogo mi! Z našimi vrhunskimi partnerji, npr. Schäffler, NTN ali SNR, vam z veseljem svetujemo in vas obveščamo o najnovejših informacijah.

Vaša prednost na prvi pogled
  • zmanjšanje stroškov življenjskega cikla

  • podaljšanje življenjske dobe

  • varčevanje s stroški materiala in energije

  • zmanjšanje stroškov zaloge

  • povratne informacije o detektiranih vzorcih in frekventnosti škode

Tako gre naprej
  1. Ugotovitve
    Prvo stopnjo mora opraviti vsak ležaj. Vsi elementi so skrbno očiščeni in pregledani z visokopreciznimi merilnimi in preizkusnimi sredstvi. Iz ugotovitev ustvarimo poročilo, ki vsebuje informacije o prisotnih poškodbah. Če ni nobenih poškodb, se ležaj nemudoma namaže, zapakira in konzervira. V primeru škode boste prejeli ponudbo za obdelavo.

  2. Vzdrževanje
    Vzdrževanje se opravi v primeru minimalnih poškodb ležaja. V tem primeru se relevantne površine polirajo in odstranijo trdovratni madeži, sledi delovanja, torna korozija ali korozija. Na koncu se vsi elementi očistijo. Po obdelavi ustrezajo vse dimenzije in tolerance novemu ležaju.

  3. Popravila
    Površine se zbrusijo v primeru večjih poškodb. Še le na tej točki se uporabijo nova kotalna telesa. Da dosežemo predhodno zračnost ležaja, se ti izdelajo z ustrezno presežno mero. Upoštevajo se tudi konstrukcijske značilnosti, npr. efektivna globina utrjevanja.

  4. Obnovitev
    Pri ekstremnih poškodbah nadaljnja uporaba ni mogoča, dele je treba zamenjati z novimi. Obnovitev je skoraj enaka izdelavi novega kotalnega ležaja, zato je obdelava smiselna samo za posebne vrste ležajev ali v primeru časovne stiske.

Stroški in čas dobave
Stroški in čas dobave so odvisni od različnih dejavnikov in se ne morejo posplošiti. Odvisni so od stanja, velikosti, števila in vrste kotalnega ležaja. Stroški so odvisni od stopnje obdelave. Z veseljem vam pripravimo ponudbo.

Obdelava ležajev
Tako izgledajo kotalni ležaji pred in po obdelavi.

Zitat
„Obdelava kotalnih ležajev je nelastniška, kar pomeni, da lahko pri nas revitalizirate kotalne ležaje vseh modelov z zunanjim premerom do 4.500 mm.“
- Tomaž Tušek, vodja sortimenta pogonski elementi

Registrirajte se in vprašajte strokovnjake

Tudi v digitalnem svetu ohranjamo osebne stike in vam ponujamo najboljše možne storitve. Prijavite se in na voljo vam bodo vsi naši strokovnjaki.
Z veseljem pomagamo tudi neregistriranim uporabnikom.
Pošljite sporočiloSkrij obrazec

Prekliči
Ste prvič pri nas?
Prosimo prijavite se ali pa se registrirajte. Tako nas boste lažje kontaktirali.
Kontakt

Kontaktirajte nas
Prijavite se in kontaktirajte vašega svetovalca. Z veseljem pa pomagamo tudi neregistriranim kupcem.

Kontakt

Več možnosti za kontakt

Pošljite sporočilo Naša prodajna ekipa
Izberite prodajni programNazaj Zapri
Blagovne znamke