Menu
Klinasti jermeni Gates v uporabi

Klinasti jermeni, jermenice

Klinasti jermeni in klinaste jermenice – preverjena in vsestranska rešitev za pogone.

Pojdi na vodnika Več o tem
Priporočila

Izbrani izdelki, znamke in nasveti iz prodajnega programa Klinasti jermeni, jermenice.

Povezovalni člen za dvojne klinaste jermene OPTIMAT, DK, luknjasti | Povezovalni elementi jermenov
Že ogledano
Povezovalni člen za dvojne klinaste jermene OPTIMAT, DK, luknjasti

Optibelt | Povezovalni elementi jermenov

Povezovalni člen za končne dvojne klinaste jermene OPTIMAT.

Klasični klinasti jermen Gates DELTA CLASSIC™, Z/10 | Klinasti jermeni
Že ogledano
Klasični klinasti jermen Gates DELTA CLASSIC™, Z/10

Gates | Klinasti jermeni

Oplaščen pogonski jermen Classic™ s klinastim profilom Z po DIN 2215 in nizkoraztegljivimi vlečnimi elementi iz poliestra, za odlično fleksibilnost in stabilnost jermena ter gladko delovanje.

Klinasta jermenica, Taperlock, SPB/B | Jermenice klinastih jermenov
Že ogledano
Klinasta jermenica, Taperlock, SPB/B

Jermenice klinastih jermenov

Klinasta jermenica s profilom SPB in B/17 po ISO 4183/DIN 2211 za TL puše (TB) se uporablja za povezovanje dveh gredi s klinastim jermenom.

Naprava za merjenje napetosti jermena z baterijo, TT3 | Merilne naprave za jermene
Že ogledano
Naprava za merjenje napetosti jermena z baterijo, TT3

Optibelt | Merilne naprave za jermene

Naprava za preizkus prednapetosti za enostavno in natančno merjenje napetosti jermena na podlagi senzorske analize s pomočjo zvočnih valov, ki jih oddajajo jermeni.

Najboljše znamke iz Klinasti jermeni, jermenice
Vse blagovne znamke

Klinasti jermenski pogoni

Klinasti jermenski pogoni sodijo med vsestranske jermene za prenos moči, ki se uporabljajo v avtih, vrtalnih strojih, mešalcih, rezkalnih strojih, ventilatorjih itn. Za brezhibno delovanje je poleg pravilne napetosti jermena pomembno tudi redno preverjanje. Pod ustreznimi pogoji lahko klinasti jermeni delujejo vse do 20.000 delovnih ur.

Na prvi pogled
  Podrobnosti klinastega jermena
  Klinasti jermen lahko pravilno deluje do 20.000 ur.

  Prednosti klinastih jermenskih pogonov

  Podroben pogled klinastega jermena

  Jermenski pogoni so v uporabi že od 18. stoletja, ko so se uporabljali kot povezovalni element med parnim strojem in delovnim strojem ter predstavljali ključni element za napredno industrializacijo. Danes so jermeni poleg verig in zobnikov še vedno ključni povezovalni element med pogonom in strojem. V nasprotju z zobniškimi pogoni in verižnimi pogoni imajo jermenski pogoni to prednost, da moč oz. silo prenašajo zelo tiho in elastično. Tako lahko lažje ublažimo morebitne udarce. Dodatna pozitivna lastnost je tudi cena. Klinasti jermenski pogoni so preprosti za namestitev in imajo dolgo življenjsko dobo. Zaradi raznolikosti jermenov jih lahko uporabljamo v aplikacijah majhnih, natančnih obdelovalnih strojih pa tudi v večjih drobilnikih.


  Brezhibno delovanje zaradi pravilne napetosti jermena

  Merilnik napetosti jermena na baterije, Sonic, TM 308C, Gates

  Pravilna napetost klinastega jermena je ključna za brezhibno delovanje. Pri prenizki napetosti začne prihajati do zdrsov klinastega jermena, posledično pride do večje obrabe jermena. Pri previsoki napetosti se skrajša življenjska doba kotalnega ležaja, zaradi prenapetosti klinastega jermena pa lahko pride do poškodb vlečnega elementa. 

  Priporočljiva napetost jermena je navedena v strojnem priročniku, lahko pa jo izmerite tudi s pomočjo ustreznih naprav za merjenje napetosti jermena. Merjenje lahko poteka z mehanskimi, optičnimi ali akustičnimi merilnimi napravami.


  Izvedbe in standardi na področju klinastih jermenov

  Klinasti jermeni se primarno razlikujejo glede na razmerje širine in višine ter glede na izvedbo (oplaščen ali odprt). Osnovna zgradba klinastega jermena pa je vseeno precej podobna. 

  Razlikujemo naslednje izvedbe in standarde klinastih jermenov:


  Življenjska doba za klinaste jermenske pogone

  V povprečju lahko klinasti jermenski pogon v industrijskih aplikacijah ustrezno deluje vse do 20.000 delovnih ur. Pri kritičnih aplikacijah ali aplikacijah, kjer so pogoji izjemno težki (vročina in umazanija), je treba redno pregledati, ali je prišlo do poškodb in obrabe. 

  Klinaste jermene lahko pregledate s pomočjo merilnih elementov za jermene in utore jermenic. Tudi naprave za merjenje napetosti jermena lahko dajo dober vpogled v stanje jermena. 

  Z menjavo jermena ne pomeni vedno, da je treba menjati tudi jermenico. Najkasneje pri tretji zamenjavi jermena se priporoča, da iz varnostnih razlogov zamenjate tudi jermenico. Pri jermenskem pogonu, ki je sestavljen iz več vzporedno delujočih jermenov, je treba zamenjati celotni set jermenov.

  Ste prvič pri nas?
  Prosimo prijavite se ali pa se registrirajte. Tako nas boste lažje kontaktirali.
  Kontakt

  Kontaktirajte nas
  Prijavite se in kontaktirajte vašega svetovalca. Z veseljem pa pomagamo tudi neregistriranim kupcem.

  Kontakt

  Pošljite sporočilo

  Prekliči
  Izberite prodajni programNazaj Zapri
  Blagovne znamke