Menu

Merilne naprave za jermene
Pravilno merjenje klinastih jermenov

Želite izmeriti napetost klinastih in zobatih jermenov? V naši spletni trgovini boste našli naprave za merjenje napetosti jermenov, ki vam bodo omogočile preprosti izračun, nastavljanje in, v primeru vzdrževanja, merjenje prednapetosti. Več v našem vodniku

Filtrirajte izdelke v Merilne naprave za jermene
Prikazano 1-6 od 6 izdelkov
v Merilne naprave za jermene
Zamenjaj pogledZamenjaj pogled
Naprava za merjenje napetosti jermena SM 5, z baterijo | Merilne naprave za jermene
Že ogledano
Kupljeno
Naprava za merjenje napetosti jermena SM 5, z baterijo

Merilne naprave za jermene

Služi ugotavljanju prednapetosti klinastih in zobatih jermenov. Senzorji zaznajo vibracije zobatega jermena, naprava pa določi njegovo lastno frekvenco.

Naprava za merjenje napetosti jermena TT, z akumulatorjem | Merilne naprave za jermene
Že ogledano
Kupljeno
Naprava za merjenje napetosti jermena TT, z akumulatorjem

Optibelt | Merilne naprave za jermene

Naprava za preizkus prednapetosti za enostavno in natančno merjenje napetosti jermena na podlagi senzorske analize s pomočjo zvočnih valov, ki jih oddajajo jermeni.

Naprava za merjenje napetosti jermena Sonic TM 550C, z baterijo | Merilne naprave za jermene
Že ogledano
Kupljeno
Naprava za merjenje napetosti jermena Sonic TM 550C, z baterijo

Gates | Merilne naprave za jermene

Naprava za preizkus prednapetosti za enostavno in natančno merjenje napetosti jermena na podlagi senzorske analize s pomočjo zvočnih valov, ki jih oddajajo jermeni.

Naprava za merjenje napetosti jermena TSM alpha 2, z baterijo | Merilne naprave za jermene
Že ogledano
Kupljeno
Naprava za merjenje napetosti jermena TSM alpha 2, z baterijo

Breco | Merilne naprave za jermene

Naprava za merjenje napetosti (TSM) služi za preverjanje prednapetosti pogonskih jermenov na podlagi merjenja frekvence. Posebni senzorji zaznajo vibracije zobatega jermena, naprava pa določi njegovo lastno frekvenco.

Naprava za merjenje prednapetosti OPTIKRIK | Merilne naprave za jermene
Že ogledano
Kupljeno
Naprava za merjenje prednapetosti OPTIKRIK

Optibelt | Merilne naprave za jermene

Naprava za merjenje prednapetosti klinastih jermenov v enostavnejši izvedbi, za zanesljivo preverjanje pravilnega prednapenjanja klinastih jermenov, sestavljenih jermenov ali klinastih rebrastih jermenov.

Merilec za klinaste jermene | Merilne naprave za jermene
Že ogledano
Kupljeno
Merilec za klinaste jermene

Optibelt | Merilne naprave za jermene

Primeren za merjenje notranje dolžine klinastih, rebrastih in zobatih jermenov.

Prikazano 1-6 od 6 izdelkov

Pogosto zastavljena vprašanja

Naši strokovnjaki preidejo na bistvo

Tomaz Tušek
Tomaz Tušek
Vodja soritmenta Merilne naprave za jermene

Pravilna montaža klinastih jermenov z napravami za merjenje napetosti jermenov

Klinasti jermeni prenašajo sile zgolj zaradi trenja med klinastim jermenom in klinasto jermenico. Večji je koeficient trenja µ, večji je prenos moči. Ustrezan prednapetost zagotavlja, da je klinasti jermen kar se da učinkovit. Kako izračunati, nastaviti in izmeriti optimalno napetost jermena boste ugotovili tukaj. Naše naprave za merjenje napetosti jermenov bodo vaša glavna podpora.

Na prvi pogled
  Napetost jermenov
  Haberkorn nudi ustrezne izdelke za merjenje napetosti jermenov.

  Za kaj se uporabljajo naprave za merjenje napetosti jermenov?

  Prenizka ali previsoka napetost jermena lahko povzroči škodo na jermenih in konstrukciji ter skrajša življenjsko dobo. Z ustrezno programsko opremo se lahko primerna napetost hitro in enostavno izračuna. Za kontrolo in prvo vgradnjo priporočamo Gates napravo za merjenje napetosti jermenov Sonic.


  Ustrezna izbira napetosti jermenov

  Pavšalna vrednost za pravilno napetost jermena ne obstaja. Pri izračunu ustrezne napetosti klinastega jermena je treba upoštevati več dejavnikov:

  • prenosljiva moč

  • število vrtljajev pogona

  • geometrija teka jermena

  • število in velikost jermenic

  • okoljski pogoji (temperatura, umazanija, vibracije itn.)

  Za vsak pogon se, glede na aplikacijo, določi optimalna prednapetost. Prednapetost je tako visoka, kot je potrebno, da je prenos moči varen in tako nizka, kot je možno, da ležajno mesto ni preobremenjeno.

  Kaj se zgodi, če za jermen nastavimo napačno prednapetost?

  Zdrs klinastega jermena je večinoma rezultat prešibko nastavljene napetosti jermena, kar je mogoče opaziti pri zvoku. Opazimo lahko tudi večjo obrabo na jermenu. Premočno napeti jermeni večinoma povečajo obrabo kotalnih ležajev, kar skrajša življenjsko dobo in poveča stroške. Z veseljem vam svetujemo pri pravilnem izračunu napetosti jermena.


  Nastavljanje napetosti jermenov

  Napetost jermena

  Jermen lahko nastavite na dva načina. Poznan način je način s premikajočimi motorji. Motor je v tem primeru lahko pomičen na blažilcu motornih pogonov (ali na saneh) ali pa preko montaže z dolgo izvrtino. Sila prednapetosti jermena se razvije z regulacijo motorja. Zraven tega se lahko uporabijo tudi nastavljivi napenjalni valjčki. Običajno klinasti jermeni v prvih 48 urah po namestitvi lahko pokažejo primanjkljaj napetosti, kar vodi do neučinkovitega prenosa moči in predčasne obrabe ter izpada jermena. Priporočamo, da 48 ur po namestitvi ponovno preverite jermen.


  Merjenje napetosti jermenov

  Naprava za merjenje napetosti

  Napetost jermenov je prikazana po večini v Hz (Hertz). To vrednost jermena lahko preverimo z napravo za merjenje frekvence. Senzor merilne naprave držite med dvema jermenicama v majhni razdalji nad jermenom in z rahlim pritiskom pripravite jermen do nihanja. Nihanje jermena bo zaznal senzor in ga prikazal na zaslonu v Hz. Povečujte ali znižujte napetost jermena, dokler vrednost na merilni napravi ne ustreza vrednosti izračuna.


  Vzdrževanje in kontrola napetosti jermenov

  Glede na vrsto klinastega jermena je pomembno, da jermen po nekaj urah delovanja ponovno nastavimo, saj prednapetost jermena po določenem času utekanja lahko upade. Če želite ta korak preskočiti, lahko uporabite klinasti jermen, ki ne potrebuje vzdrževanja. Pri Quad-Power® 4 ne pride do znatnega upada napetosti. Tako se izognemo fazi utekanja in ponovnemu napenjanju. Svetujemo, da pogon na klinaste jermene redno pregledujete. Nadzorni intervali so odvisni od aplikacije in od pomembnosti pogona za proizvodnjo. Vizualne kontrole izvajajte na 2 do 4 tedne. Po šestih mesecih naj bo pogon deležen natančne inšpekcije. Periodično merjenje napetosti jermena lahko pojasni stanje jermena. Do upada napetosti jermena pride večinoma, kadar se življenjska doba jermena izteka. Tako lahko jermen zamenjamo že prej in se izognemo nenačrtovanim izpadom.

  Ste prvič pri nas?
  Prosimo prijavite se ali pa se registrirajte. Tako nas boste lažje kontaktirali.
  Kontakt

  Kontaktirajte nas
  Prijavite se in kontaktirajte vašega svetovalca. Z veseljem pa pomagamo tudi neregistriranim kupcem.

  Kontakt
  Izberite prodajni programNazaj Zapri
  Blagovne znamke